• darkblurbg
Ook dravers gaan na verloop van tijd met pensioen. Sommige van hen worden te oud om mee te mogen doen en anderen kunnen bijvoorbeeld niet meer mee op topniveau. Wij proberen in die gevallen de paarden - waar we ontzettend trots op zijn - een mooi nieuw thuis te geven. Heel veel mensen zoeken een paard om te verzorgen en recreatief mee te kunnen rijden.
Vanuit onze stal proberen we mee te denken met de nieuwe eigenaren. Net als mensen hebben paarden een eigen karakter. Een goede match is belangrijk voor zowel het paard als de nieuwe eigenaar. Onze stal is heel toegankelijk om mensen de gelegenheid te geven in contact te komen met de paarden waardoor de kans op een goede keuze het grootst wordt. In de afgelopen jaren hebben een aantal van onze (ex) dravers de stal verlaten, op weg naar een nieuw thuis. We vinden het leuk om de paarden en hun nieuwe eigenaren te blijven volgen, ook omdat de paarden gedurende hun koerscarrière ontzettend belangrijk voor ons zijn geweest. Hieronder een klein overzicht van ex-dravers en hun nieuwe eigenaren. 

Adelaar - Jacqueline

Onze draver Adelaar heeft in Jacqueline een fijn nieuwe eigenaar gevonden. Ze rijden samen voornamelijk buitenritten en hij gedraagt zich erg braaf en goed. Adelaar heeft een echte winnaarsmentaliteit en dat laat hij ook bij Jacqueline nog steeds zien! 

"Als we een competitie hebben (een georganiseerde rit die op tijd of snelheid gaat) dan komt zijn winnaarsmentaliteit boven. Hij is dan niet te stoppen. Hij wordt soms ook herkend in het bos door dravers die er aan het trainen zijn. Als je dan zegt dat het Adelaar is, dan weten ze gelijk wie hij is. Dat is natuurlijk erg leuk. 

Ik ben echt supergek met hem! Hij schrikt nooit ergens van en is ten aller tijde correct. Ook in omgang met poetsen, hoefsmid etc. is hij braaf. Je merkt dat hij veel heeft meegemaakt en daardoor nergens van onder de indruk is. Met rijden is hij een dieseltje. Komt langzaam op gang maar kan dan lekker 'doorstomen'!" 


Cha Cha Cha - Gerda

Onze draver Cha Cha Cha heeft sinds 2019 een nieuwe eigenaar. Hij wordt nu goed verzorgd door Gerda. Gerda heeft een mooi stukje land in Bergen vlakbij het bos en zocht een paard om daar heerlijk te kunnen rijden. Ze had nog niet eerder een draver gehad en het was voor haar dus nieuw avontuur.

"Ik vond Cha Cha Cha direct stiekem al leuk. Het was wel erg wennen in het begin. Ik leek wel een beginneling! Maar ik kreeg al snel de smaak te pakken. Ik ga regelmatig met hem rijden in het bos. Hij heeft een super fijn karakter, hij zet het niet op een rennen en doet geen rare dingen. Ik ben zo blij met hem en hoop nog heel veel mooie ritjes met hem te rijden!"


Adonis Charisma & Emi van Jip - Cristel

"15 jaar geleden kocht ik mijn eerste draver Lorenzo Viola. Een heerlijk ongecompliceerd paard, dankbaar en heel braaf. Toen Lorenzo wat rustiger aan mocht doen, kwam ik Adonis Charisma tegen. Wat een prachtig paard is hij. Hij doet zijn naam eer aan, want een uitstraling heeft hij zeker. Adonis had een oude blessure gehad en mocht rustige ritjes maken, dat was perfect voor mij. We gingen het avontuur aan en hebben hele mooie momenten mee gemaakt. Helaas is hij nu niet meer geschikt als rijpaard maar dat maakt mij niet uit. Ik wilde wel heel graag weer een rijpaard en uiteraard moest dat een draver zijn. Ik heb ontzettend respect voor deze kanjers. Eind 2020 kwam ik bij Emi van Jip. Emi is een heel lief braaf paard met een goede dosis werklust. Sindsdien staat ze samen met Adonis bij mij thuis. Wij zullen van alles samen gaan beleven en ik weet zeker dat het alleen maar mooie momenten gaan worden. Ik ben ontzettend blij met mijn beide dravers en ik hoop nog lang van ze te mogen genieten."


Nog meer verhalen

Ipse LB - Jessica

"Ipse LB is mijn trots sinds eind 2012. Hij staat heerlijk van zijn pensioen te genieten op stal Dapper. Hij werkt nog maar al te graag voor mij, strand, bos, langs de weg of even tussen de lijnen. Maar gewoon even genieten van een luie dag samen in de zon, vind hij ook geen straf. Ik werd opslag verliefd op hem toen ik hem voor het eerst zag, die liefde is alleen maar gegroeid! Ik hoop nog jaren van zijn lieve, werklustige en eerlijke karakter te genieten. Hij is voor mij goud."

Goodlooking Lady - Ilona

"Goodlooking Lady heeft een paar jaar gekoerst voordat ze bij ons kwam. En wat ik persoonlijk heel fijn vindt is dat ze van jongs af aan een goede opvoeding heeft gehad. Dit omdat onze 2 jonge kinderen ook graag even met haar willen knuffelen en spelen. Onder het zadel is ze altijd fanatiek. Zo mag ze tijdens een buitenrit graag een sprintje trekken. En in de rijbak transformeert ze in een lenig dressuurpaard. Kortom een leuk en met name lief paard voor ons hele gezin."

Tennessie Forest

Tennessie Forest was een draver van Caroline zelf. "Tennessie was een fantastisch koerspaard maar na zijn carrière heb ik net zo of misschien nog wel meer van hem genoten. Altijd blij, goudeerlijk en nog altijd wilde hij heel graag werken. Hij vond het prachtig om met de jonge paarden mee te lopen. Af en toe een ritje onder het zadel naar het strand en vooral veel buiten spelen en rennen. Hij heeft veel mensen hun eerste ritje verzorgd, studenten van diergeneeskunde uit Utrecht die jaarlijks komen trainen hebben veel van hem geleerd."

Tarzan Weber - Sanne

"Tarzan Weber is zijn 2de carrière begonnen als pony voor mijn toen 8 jarige dochter. Niet alleen met haar vertrouwde ik hem volledig maar ook met mijn jongste dochter van toen 4 jaar. Wat een wereld pony. Buitenritten en dressuurproeven, alles kan hij. Ook een ritje voor de kar kan prima met hem, en heel soms versnellen we nog wel eens. Hij lijkt dan trots en zal altijd een harde werker blijven!
Toen hij de leeftijd van 18 jaar aantikte werd het soms wat zwaar in de dressuurlessen en is hij zijn 3de carrière ingegaan. Hij werd coach/therapiepaard. En ook dit doet hij weer geweldig! Betrouwbaar en vol overgave doet hij alles voor iedereen. Is geduldig maar werkt als dat van hem wordt gevraagd. Hij heeft in zijn leven heel veel kinderen heel gelukkig gemaakt en niet te vergeten natuurlijk mij als trotse eigenaar!

Foster - Trudy

"We doen eigenlijk van alles met Foster. We zijn gek op buitenrijden en doen dan ook een paar keer per jaar mee aan endurance westrijden. Ik heb geen moment spijt gehad van hem. Het is een heerlijk paard met een gouden karakter. Wat ons betreft gaat hij nooit meer weg!"

Bemyguest - Daphne

"Bemyguest kocht ik in 2014. Kort daarvoor had hij nog monté koersen gelopen. Ik heb altijd recreatief gereden, maar we genoten zo van de buitenritten samen en zijn conditie was zo goed, dat we endurance zijn gaan rijden. Zijn galop was slecht, dus reden we alles in draf. In 2016 zijn we opgenomen in het Perspectieventeam, een begeleidingsprogramma voor jonge endurance ruiters. Hij heeft zich sterk ontwikkeld en we zijn steeds langere afstanden gaan rijden. Bemyguest is echt mijn maatje. Ik kan alles met hem. Hij heeft heel veel van mijn dromen uit laten komen. Ik ben heel dankbaar voor alle avonturen die we de afgelopen jaren beleefd hebben en ik hoop nog een hele lange tijd van hem te kunnen genieten!"

Amra EMC - Alice

"In mei 2016 heb ik Amra gekocht. Ik ben nog steeds super blij met haar. Amra is een lief en sociaal paard die graag voor je wilt werken, ze zet geen stap verkeerd en is mega braaf tijdens een buitenrit en op stal. Amra is gek op aandacht en geniet ook enorm van een heerlijke poetsbeurt. Tijdens een buitenrit in een grote groep laat ze haar wedstrijdmentaliteit graag zien. Op dit moment staat Amra samen met 1 pensioenpaard bij mij en dat gaat super!"

Esperansa (Elvis) - Ivana

"Wij hadden ons geen beter paard kunnen wensen dan Elvis. Met zijn grappige en enorm lieve karakter is hij super geliefd bij iedereen. We doen van alles met hem; dressuur, springen, vrijheidsdressuur, barrel racen of gewoon een heerlijk lange buitenrit. Elvis vindt alles leuk en gaat door het vuur voor ons. Ondertussen wordt hij alweer bijna 10 en hebben we nog veel leuke dingen gepland met hem."

Dancer Dragon - Elena

"Sinds oktober 2016 ben ik de trotse eigenaar van Dancer Dragon, stalnaam Draak. Vers van de baan en net ingereden, maar dat vond ik om mijn 14e wel een leuke uitdaging. Mijn doel? Springen en crossen! Daar waren verschillende meningen over, want 'dravers zijn niet geschikt daarvoor'.

Nu, 4,5 jaar later, ben ik nogsteeds superblij met mijn draver. Een paard met humor, uithoudingsvermogen en ook steeds meer vertrouwen in mij en zichzelf. Het springen en crossen gaat ons steeds beter af. Het is zo’n fijn paard, zo makkelijk in de omgang, maar wel met pit. Ik had geen fijner paard kunnen wensen!"

Archie Dragon - Annemieke

"Alweer een aantal jaren geleden kwam ik op marktplaats de draver Archie Dragon tegen. Een uitgekoerste knapperd. Galop kende hij wel maar dan werd het bokken. Ik vond hem superleuk en ging een proefritje maken. Bokken probeerde hij al in de draf, maar ik zag potentie en dus ging hij mee naar huis. Thuis zijn we samen aan het werk gegaan. Het bokken hadden we er al snel uit: hij vond dingen moeilijk en uitte zich op die manier. Niet veel later zijn we allround met hem aan de slag gegaan. Van springen, crossen tot endurance en de dressuur. Hij deed het allemaal met flair. 'Lol met je knol' is ons motto: in elke discipline. Het was een echt gezinspaard. Ook mijn dochter reed er zo mee weg. Soms wat lastig te rijden in groepsverband omdat meneer gewend was te winnen. Maar altijd braaf en altijd dikke pret!"

Freiya van Jip - Manon

"De eerste keer dat ik ging kijken vond ik haar al erg leuk. Ik ben daarna nog een paar keer heen geweest en toen wist ik zeker dat ik haar wilde. Freiya is een paardje die veel dingen leuk vind om te doen; longeren of rijden maakt haar niet uit. Als ik met haar aan de slag ga doet ze erg haar best en ze vindt het leuk om weer aan het werk te gaan. Ik kan niet wachten om veel vaker met haar aan de slag te gaan en leuke tijden met haar mee te maken!" 

I Have a Dream - Amber

"Ik heb I Have a Dream nu al bijna 2 jaar in mijn bezit. Wij noemen haar nu Dream. Ze is een hele leuk merrie en super enthousiast. Ze is onder het rijden heel druk en gevoelig maar dat maakt het niet minder leuk. Dream vind alles wat we doen leuk maar naar buiten gaan onder het zadel of aan de hand is toch wel het leukste. Dream heeft ambitie voor de dressuursport en we gaan ook zeker proberen om wedstrijden te rijden. We zijn met rijden van heel ver gekomen. Van alleen maar rennen en bokken naar een paard wat heel rustig en ontspannen is. Dream heeft bij mij een forever home."

Wilvy Cocktail J - Roxanne

"In september 2010 kwam ik een advertentie tegen van een 6-jarige dravermerrie. We zijn gaan kijken en ondanks dat het geen liefde op het eerste gezicht was, moest ik haar wel hebben, het was een gevoel! Wilvy Cocktail J en ik zijn in 2011 gestart in de Endurance. De verslaving aan de endurancesport was een feit en Wilvy en ik groeiden steeds meer naar elkaar toe!
Het is een merrie met een gebruiksaanwijzing, niet de makkelijkste, maar eenmaal het vertrouwen gewonnen, gingen we als een speer! In de 5 jaar die volgde hebben we aardig wat wedstrijden gereden en waren we concurrentie voor de Arabieren! Wilvy loopt met een heel hoog basis tempo en winnaarsmentaliteit waar je u tegen zegt! Inmiddels geniet ze nu tijdelijk van haar pre-pensioen, maar ik denk wel dat we ooit nog wel een wedstrijd zullen starten om het af te leren!"

Valerie s - Nancy

"Valerie S, een gouden paard. Sinds de zomer van 2009 maakt Valerie deel uit van mijn leven. In al die jaren heeft ze laten zien hoe veelzijdig een draver kan zijn. En nog steeds, iedere dag als ik haar zie, brengt ze dezelfde glimlach op mijn gezicht als de eerste keer dat ik haar zag.

Ik durf wel te stellen dat de match die wij hebben, uitzonderlijk is. Met haar positieve vibe en nuchtere karakter bleek ze al gauw een zeer veelzijdig paard. Al kan ik me wel voorstellen dat haar nuchterheid niet altijd goed uitpakte in een koerswedstrijd… Maar dressuur, springen, endurance, het kon allemaal! Zelfs alleen op pad bleek geen probleem: trailerladen was en is met haar een eitje.

De “druk” van de wedstrijden voelde ik op een gegeven moment minder voor, waarna we zijn ons gaan richten op grondwerk en dressuurmatig rechtrichten. We lessen om de week en zoeken soms het strand op. Hiervan genieten we het meest!"

Broer van Bremen - Wilma

"Paarden hebben altijd een rode draad in mijn leven gespeeld en de liefde heb ik altijd behouden. Ik was op zoek naar een paard waar ik zo op kon stappen. Een jaar investeren om rijklaar te maken, dat gunde ik mezelf niet. Broer van Bremen heeft inmiddels een mooie plek op Graafland gevonden tussen de 2 antieke Shetlanders Kubus en Odje. Broer komt uit Callantsoog en heeft een actieve sportcarrière achter de rug als draver. Een 12-jarige energieke ruin, die wil werken en nu onder het zadel een nieuwe toekomst vindt.

Dus als je een keer iets sneller dan het licht door de straat ziet gaan, dan weet je dat Broer het even niet kan laten!"

Videx Sr - Chella

"Videx heb ik gekregen voor mijn 16e verjaardag. Ik doe vooral recreatieve dingen met hem, zoals lekker buiten rijden, een sprongetje en af en toe wat dressuur. Het leuke aan hem vind ik dat hij altijd wilt werken en altijd vol energie zit."

Zalvador Spendic - Janine

“Ruim vijf jaar geleden ging ik weer op zoek naar mijn paardenmaatje, ik was al een tijdje uit de paardensport en bleef altijd zeggen, als ik alles op de rit heb koop ik weer een paard. Via via kwam ik bij Caroline terecht. Ik zag Zalvador staan en was eigenlijk meteen verkocht. Zalvador heeft veel uitstraling en energie en een mooi karakter daar viel ik op. Caroline gaf veel informatie over Zalvador en ze ging even op hem rijden op mijn verzoek. Het was geen probleem om meerdere keren te komen kijken en rijden, dat gaf vertrouwen. Zalvador opgehaald en vanaf de eerste dag geniet ik elke dag van mijn paardenkind. Ik ben iedere dag bezig zijn leven zo optimaal mogelijk te maken. We leren en groeien nog elke dag samen en ik heb in hem echt mijn maatje gevonden. Hij heeft mij veel geleerd, en toen ik in een zware depressie raakte heeft hij er zeker aan bijgedragen dat ik daar (beter) uit ben gekomen. Zalvador is op stal ook door anderen erg geliefd en steelt de show met zijn grappige karakter.”

 een