• darkblurbg

In Callantsoog waar we al meer dan 15 jaar ons bedrijf hebben gevestigd, beschikken we over alle nodige faciliteiten. We kunnen altijd trainen, op onze trainingsbaan of op het strand dat op een steenworp afstand ongelofelijk vele mogelijkheden biedt. 

We willen graag waarde toevoegen door voor ieder paard, in welke sport discipline dan ook, de beste aanpak te kiezen. Het vergt veel planning en organisatie om de paarden gezond, fit en sterk te maken en te houden. Paarden hebben de ruimte nodig, het zijn buitendieren die graag de weide ingaan. Die ruimte bieden wij, met ruim ingerichte paddocks kunnen de paarden altijd voldoende bewegen, de zeewind zorgt voor schone lucht.

Beginnen bij het begin

Op onze werklocatie in Callantsoog hebben we een professionele longeerring ingericht. We gebruiken deze om een goede warming-up met de paarden te doen om zo de spieren los te maken waardoor de kans om blessures in de training op te lopen wordt geminimaliseerd. Het Longeren van dravers is tevens een hele goede manier om het denkvermogen van de viervoeters te activeren en om de gangen van het paard de perfectioneren. 

Thuis trainen

Op onze locatie beschikken we over een 650 meter lange trainingsbaan met een ondergrond die uitermate geschikt is voor zowel conditietrainingen, het in partij en snelrijden van de paarden. We leren de paarden om competitief te zijn, zo houden we de wedstrijdpaarden fris in het hoofd en sterk in de benen. 

De polder en het strand

Omdat we in Callantsoog zijn gevestigd en het strand op een steenworp afstand van ons entrainement is, gaan we hier zo veel als mogelijk trainen. De oneindige strip is ideaal om duurwerk te doen, we stappen met de paarden in het zilte zeewater om zo het herstel van de kostbare paardenbenen te stimuleren. De vlakke en stevige ondergrond in de polder biedt ons een veilige manier om de herstel-/ revalidatietraining te vervolgen.

Buiten genieten

Wij kiezen ervoor om al onze paarden zoveel mogelijk buiten te laten lopen. Zo bewegen ze voldoende en de frisse zeewind zorgt voor schone lucht, ideaal voor de paarden!