• darkblurbg

Met ons team van professionals en vrijwilligers zetten we ons iedere dag in om het beste uit onze atleten naar boven te halen. We passen onze aanpak aan naar de mogelijkheden van het paard. Voor iedere stap kiezen we zorgvuldig de beste methode en staat de gezondheid van het paard altijd voorop. We hebben veel ervaring in ons team en we kunnen dan ook het gehele sportieve traject van een draver begeleiden. Van opleiden tot topprestaties, we monitoren het gehele proces. De paarden krijgen de best mogelijke behandeling, zo voorkomen we blessures, houden we de paarden fit en sterk en kunnen we competitief zijn in de races. 

Opleiden van jong talent

In Callantsoog hebben we alle ruimte om het gehele jaar door jonge paarden die alles nog moeten leren te herbergen. Ieder dier heeft een eigen aanpak nodig. Sommige jongelingen hebben het draven snel onder de knie, anderen hebben meer tijd nodig. De trainers van onze stal kijken heel specifiek naar de mogelijkheden en het leertempo. We beginnen met de basis en nemen pas dan de volgende stap.  In het voorjaar dat erop volgt besluiten we of het paard al ver genoeg is om echt te trainen en de basis te leggen voor zijn of haar sportieve carrière. Wanneer dat nog niet het geval is, geven we het paard - uiteraard in overleg met de eigenaar - de nodige tijd om sterker te worden en pakken we training vanaf daar weer op. 

Wedstrijdpaarden

We herbergen op ons entrainement veel wedstrijdpaarden. Deze topatleten houden we fit, scherp en gezond door dagelijks de nodige aandacht te besteden aan training, voeding en hen voldoende rust te geven. Omdat we in binnen- en buitenland actief zijn, wedstrijdpaarden trainen die aan verschillende disciplines deelnemen, is er een gedegen afstemming en planning nodig. 

Het gehele jaar door kan er worden gekoerst op de langebaan en in de zomerperiode ook op de kortebaan. Voor beide disciplines zijn er binnen het entrainement geschikte paarden en voor beide disciplines is het entrainement op en top ingericht. Elk paard en eigenaar heeft zo zijn voorkeur voor een bepaalde wedstrijdbaan. De bekendste langebanen in Nederland zijn Duindigt, Wolvega, Alkmaar en Groningen. De grasbanen en de kortebaan zijn populair bij het publiek. Ze vallen veelal samen met feestweken in de plaats waar ze worden gehouden. Elke grasbaan en kortebaan heeft haar eigen unieke sfeer en het is altijd een feest om er te kunnen starten.

Logeren

Callantsoog is bij uitstek een locatie om even op adem te komen. Dit geldt niet alleen voor de mens, maar ook zeker voor uw paard(en). De rust en ontspanning, op het juiste moment, zijn voor paarden van essentieel belang om topprestaties te kunnen leveren. De polder en het strand zijn dan ook ideale locaties om, ook tijdens het wedstrijdseizoen, uit te waaien en even bij te komen.

Voor het overbruggen van een periode tussen twee seizoenen kan uw paard hier ook rustig worden doorgetraind (zonder koersen) of na een periode van aftrainen, volledig op rust worden gezet.

Paarden massage

Spieren zijn een belangrijk onderdeel van het bewegingsapparaat van uw paard. Wanneer spieren om wat voor reden dan ook niet meer goed kunnen ontspannen ontstaan spierproblemen. Er ontstaan na verloop van tijd verklevingen waardoor zuurstof en glucose niet voldoende kunnen circuleren. De spieren zijn afhankelijk van energietoevoer en wanneer deze toevoer belemmerd is zal de prestatie teruglopen en kan er pijn ontstaan. Hiermee is direct het belang duidelijk van ontspannen spieren die goed kunnen functioneren.

In 2007 heeft Caroline Aalbers zichzelf, bij Massage Hippique, geschoold als paardenmasseuse. Zo is ze in staat om diverse massagebehandelingen zelf te verzorgen, opdat de spieren voor, tijdens en na, zowel trainingen als wedstrijden, optimaal zijn geprepareerd. Een goed spierenarsenaal voorkomt vele andere blessures. En voorkomen is beter dan genezen!

Herstel- en revalidatietraining

Heeft een paard desondanks toch een blessure dan zetten we de herstel- en revalidatietraining in. In overleg met de eigenaar en het medisch team wordt een behandelplan opgesteld en uitgevoerd. De eigenaar wordt periodiek op de hoogte gehouden van de vorderingen en uiteraard worden mogelijke bijstellingen in het plan ook weer in overleg gedaan.

Vragen? Neem dan contact met ons op!