• darkblurbg

Carrière switch voor Duc des Clerbosq!

Gepubliceerd op: 23-05-2021

Een prachtig leven na de baan

Niet ieder draversprookje eindigt voor volle tribunes of na aaneengeregen successen.
Eigenaren Vera Akkerman en Hendrik Roorda weten dat ook. 
Vorig jaar kochten zij Duc des Clerbosq, een Franse strijder die behoorlijke resultaten had geboekt in Nederland. 
Collega Aonne de Wrede ging met Duc aan de slag en na een ongelukkig debuut werd hij in Wolvega met vaste rijder John Dekker knap tweede achter Droit au Coeur.

Wedstrijdmoe
COVID 19 zorgde voor een verplichte draverspauze. De draver kwam naar Callantsoog om op het strand zijn kilometers in de training te maken met John en Caroline. Maar Duc kreeg het na zijn rentree moeilijk op de wedstrijdbanen. Na teleurstellende optredens waarin hij teveel moeite had om zijn niveau te halen hebben we samen met de eigenaren besloten om hem niet langer topsport te laten bedrijven. 

Duc is een geweldig lief paard dat altijd zijn best deed en het duurde niet lang voordat we hem een nieuwe plek konden geven.
Sanne Bosman van hulp op hoeven (www.hulpophoeven.nl) zag Duc graag naar de manege in Pijnacker komen. 
Hulp op hoeven is een fantastisch initiatief, Sanne Bosman helpt kinderen met autisme, ADHD,ADD, faalangst, PTSS en andere problemen.
Haar therapie waarbij ze paarden betrekt kan ervoor zorgen dat het stresshormoon bij kinderen beter wordt afgevoerd en het gelukshormoon wordt aangemaakt. De therapie is er niet op gericht om kinderen te leren paardrijden maar om de communicatie met kinderen te verbeteren en het leervermogen te vergroten. Met het stimuleren van het gelukshormoon kan het kind beter contact maken met de buitenwereld.

We zijn de eigenaren dankbaar dat zij hebben willen meewerken aan deze mooie oplossing. 
We hopen dat Duc met deze opvallende carrière move de komende jaren in Pijnacker samen met Sanne net dat beetje verschil kan maken voor kinderen die dat nodig hebben.