• darkblurbg

Cassidy en Sanne heel mooi tweede in de Peerdepietenkoers!

Gepubliceerd op: 11-06-2023

Door problemen met de website was er even geen nieuws.

In die tijd zijn er wel wat leuke dingen gebeurd dus hierbij de update!

 

Zaterdag 27 mei was de jaarlijkse koers voor de veterinaire studenten van de universiteit in Utrecht. Dit jaar was Sanne Perizonius de peerdepetra die vanaf januari bij ons op stal heeft getraind. Ze ging onderweg met Cassidy Byd die vorig jaar ook al bleek geschikt te zijn voor deze koers. Na de proefstart gewonnen te hebben gingen we met goede moed de koers in. Sanne deed het goed! Nam de leiding en gaf deze over aan de favoriet. De leiding werd later overgenomen door Kenickie Kite en zo bleven ze tot de overkant achter elkaar. 200 meter voor de laatste bocht stuurde Sanne Cassidy perfect getimed in de aanval en kwamen ze naast de koploper de laatste bocht uit. De koploper had ook nog een versnelling en er kwam nog een paard omheen zodat ze even derde lagen. Cassidy beet nog even goed op zijn tanden en daardoor werden ze heel mooi tweede! Heel goed gedaan van allebei!

 

Maandag 29 mei waren we actief op Alkmaar waar Jet Bianco sterk tweede werd met John Dekker. Cassidy Byd en Lisboa Renka werden mooi derde. Luigi il Mago werd met Ferry den Hollander prima vierde en Hilto de Bertrange werd vijfde. Kairouan en Gabor Rais werden verdienstelijk zesde met Aad Pools in de Sulky.

 

Dinsdag 30 mei gingen we naar de kortebaan in Venhuizen. Daar werd Jet Bianco heel goed derde en Medusa J werd netjes vijfde. Beide met John Dekker in de sulky.

 

Gisteren heeft Newgallan op Victoria Park Wolvega een prima kwalificatie gelopen in een km tijd van 17.3

 

Foto van Sanne en Cassidy gemaakt door Cindy Hilbrants.